Evde SPA

evde_spa

SPA Nedir?

Dünyada olduğu gibi ülkemizde de SPA merkezleri giderek artmakta, SPA bakımları ve masajları popüler hale gelmektedir. Peki ama SPA nedir, ne anlama gelir, faydaları, kuralları nedir diye hiç düşündünüz mü?

SPA nedir ve ne anlama gelir?

SPA kelimesi esasen Latincede “Selus Per Aqua” yani “Sudan Gelen Sağlık” veya “Su ile Gelen Sağlık” anlamlarına gelir. Zaten SPA’nın kökenleri de Romalılara uzanmaktadır. Zaman içinde Avrupa’ya yayılan SPA temel olarak su aile yapılan terapi ve bakımları kapsar.

Spa bakımlarında su ile birlikte, doğal ve şifalı taşlar, aromatik yağlar ve profesyonel masaj teknikleri de uygulanmaktadır.

Spa bakımlarının selülit tedavisinden, cilt bakımına veya stres atıcı masajlara kadar çeşitli türleri olabilir. Spa nedir, ne işe yarar diye merak edenlere cevabımız ise şu olacaktır; spa masajları ve bakımları ile günün stresinden uzaklaşmak, canlanmak, rahatlamak, anti selülit tedavisi görmek, yüz, cilt bakımı yapmak, temizlenmek yani her türlü terapiden faydalanmak mümkündür.

Spa’da ne giyilir, kuralları nelerdir?

Sağlığınız açısından zorunlu olan bir nokta, vücuttaki sorunlu bölgeler ile ilgili masajdan önce kesinlikle bilgi verilmesidir. Bu bilgi, vücudun herhangi bir yerine yanlış bir işlem yapılmaması için önemlidir.

Bunu da oku :  Sabun Üretimi ve Satış Yöntemleri

Bunlara ek olarak, tamamen dinlenme amaçlı kullanılan spa alanlarında tam bir dinlenme ve rahatlama sağlayabilmek için cep telefonlarını soyunma odalarında bırakmak genellikle zorunlu tutulur.

Bunlar dışında kalan, öneriler, kurallar ve ekstra bilgiler için gerek spaya gitmeden gerekse gittikten sonra buradaki görevlilerden yardım almak mümkündür.

Evde Spa Nasıl Yapılır?

Evinizde spa keyfi yapmak için bu yazımızı okumanız ve aşağıda sizlere vereceğimiz malzemeleri satın almanız yeterli olacaktır. Hem cilt sağlığınızı iyileştirmiş hemde spa keyfi ile tüm yorgunluğunu alabileceksiniz.

SPA Nasıl Hazırlanmalıdır?

Spa’da banyo suyunun sıcaklığı çok önem taşır. Bu nedenle suyun sıcaklığına iyi hakim olmalısınız. Bu nedenle sizlere su sıcaklığının spa’da ne kadar etkili olduğunu ve nasıl hazırlanması gerektiğinden bahsetmek istiyorum.

Çok Sıcak Su : Yaklaşık olarak 38-48 derece arasında sıcak su , enerjiyi azaltır ve cildi kurutur. Aynı zamanda dolaşım sorunlarına neden olabilir. Aynı zamanda bu derecedeki su cildinizdeki kılcal damarları meydana çıkmasını kolaylaştırır.

Sıcak Su : Sıcaklığı 29-38 derece arasında olursa bu en uygun sıcaklık olacaktır. Bu sıcaklık dinlenmek için en ideal sıcaklıktır. Ancak belirtmekte yarar görüyoruz ki , 20 dakikadan fazla suyun içerisinde kalmamanız gerekir.

Ilık Su : Su sıcaklığı 24-29 derece arasında ise cildinizi dinlendirir , tazelik verir.

Bunu da oku :  Sabun Köpüğü

Serin Su : Su sıcaklığı 24 ile (-18) derece arasında olacaktır. Bu sıcaklıktaki su yoğun geçen günlerinizde cildinizi canlandırmak için birebirdir. Ancak bu suyun içerisinde 10 dakikadan fazla kalmamanızı öneririz.

Spa için Gerekli Olan Malzemeler

Aşağıda sizlere spa için gerekli olan malzemeleri yazmak istiyorum. Spa için aşağıdaki malzemeleri alıp kullanabilirsiniz. Bu spa malzemelerini temin etmek için internet üzerinden siparişlerini verebilir ve harika bir spa keyfini çıkartabilirsiniz.

Spa Malzemeleri

  • Aromatik Yağlar (Aşağıda alternatifleri bulabilirsiniz.)

Papatya Yağı: Papatyanın bileşiminde yatıştırıcı bir madde olan “bisabolol var. Bu madde aynı zamanda tahriş olmuş ciltleri de yatıştırıyor.

Sandal ağacı Yağı: Sandal ağacının kokusu konsantrasyonu kolaylaştırıyor. Zaten bu nedenle meditasyon sırasında çok sık kullanılıyor. Aynı zamanda afrodizyak etkiye sahip.

Gül Yağı: Gül kokusu kişilerin kendisini mutlu ve pozitif hissetmesini sağlıyor. Gül yağının cilt üzerinde de sıkıştırıcı etkisi var. Bu arada dünyanın en kaliteli gül yağının Türkiye’de Isparta’da çıktığını belirtelim.

Bergamut Yağı: Bergamut tüm turunçgiller gibi canlandırıcı etkiye sahip. Bergamut yağı içeren ürünler, kış aylarında yaz coşkusunu yaşamanızı sağlayabiliyor.

Lavanta Yağı: Rahatlatıcı kokular söz konusu olduğunda akla ilk gelen bitki lavanta. Bu etkisiyle uyumayı da kolaylaştırıyor.

Paçuli Yağı: Tahtamsı bir kokuya sahip paçuli hem rahatlatıcı hem de afrodizyak etkiye sahip.

Bunu da oku :  Salyangoz Sabunu

Biberiye Yağı:Biberiye kokusu sinir sistemini uyarıcı etkiye sahip. Biberiye yağıyla yapılan masaj kan dolaşımını hızlandırıyor ve canlanmanızı sağlıyor.

Ylang & Ylang Yağı: Filipinler’den gelen bu bitkinin yağı tansiyon düşürücü, sinir ve kasları gevşetici ve rahatlatıcı etkiye sahip. Yani tam birdoğal stres atıcı. Ancak uzun süreler koklanması bazı kişilerde baş ağrısına neden olabiliyor.

  • Kristal Mentol
  • Köpük Torbası
  • Kokulu Mumlar
  • Tütsüler
  • Doğal Sabunlar (Aşağıda alternatifleri bulabilirsiniz.)

Argan Yağlı Sabun

Ballı Sabun

Bıttım Sabunu (Menengiç Sabunu)

Çay Ağacı Sabunu

Defne Sabunu

Deve sütü sabunu

Eşek Sütü Sabunu

Gül Sabunu

Isırgan Sabunu

Karbon Sabunu

Keçi Sütü Sabunu

Lavanta Sabunu

Nergis Sabunu

Papatya Sabunu

Pirinç Sütü Sabunu

Salyangoz Sabunu

Tarçın Sabunu

Ylang Ylang Sabunu

Zeytinyağlı Sabun

Spa için iPuçları

SPA’yı daha keyifli bir hale getirmek için bir kaç mum yakmak ve güzel bir dinlendirici müzik açmak spa’yı daha keyifli hale getirecektir.

5/5 - (2 votes)
(Visited 478 times, 1 visits today)

Related posts

Leave a Comment