Süngerden Sabunluk Yapımı
Süngerden sabunluk yapımında satın alınanan süngerin nasıl sabunluğa dönüştüğünü anlatıyoruz. Böylelikle sabununuz kupkuru ve tertemiz kalacak.
Geri dönüşüm sayfasında Melek hanımın paylaşmış olduğu süngerden sabunluk yapımı fikrine yüzlerce yorum yapıldı. Bu yorumlar arasında yapılan işi beğenenlerde beğenmeyip kötü yorum yapanlarda oldu. Beğenmeyen kişiler yorumlarında süngerin kirleneceğini ve bakteri taşıyacağını söylüyor. Bir arkadaşımız ise kimyager arkadaşının kendisine süngerin bakteri üretmediğini söylemiş. Tabi o da onun yalancısı. Bazı arkadaşlarımız ise sıvı sabunun daha çok bakteri ürettiğini hatta yorum yazan kişilerden bir kişiye de doktoru sıvı sabun kullanmayı yasaklamış O arkadaşımız da hem kendisi hemde çocukları için kalıp sabun kullanıyormuş.
Sabunluğu yapmak için süngerin üzerine ortaya gelicek şekilde sabunu koyun kalemle etrafını çizin. Çizdiğiniz yerden dikkatlice kesip içine oyuntu yapın. Kenarlarından da ovallestirin hepsi bu kadar. Bi milyonunculardan süngeri satın alabilirsiniz. Hatta büyük marketlerde de bulunuyor.
Cam Kavanozdan Sıvı Sabunluk Yapımı
Günümüzde birçok insan çeşitli nedenlerle klasik sabunların yerine sıvı sabunları tercih ediyor. Peki banyonuzu plastik sıvı sabunluklardan kurtarıp onun yerine daha sevimli veya karizmatik bir sabunluk kullanmak ister miydiniz?
Öncelikle ihtiyacımız olanlar ;
- Bir adet cam kavanoz (evde kullandığınız sıvı sabunluktan daha derin olmamalı)
- Bir adet delici alet (matkap ve delici ucunuz yoksa çivi ve çekiç işiniz görebilir)
- Bir adet sıcak silikon tabancası ve fitili (veya güçlü bir yapıştırıcı)
- Bir adet makas veya maket bıçağı
- Bir adet sıvı sabunluk pompası (eski sıvı sabunluklarımızdan sökeceğiz)
Öncelikle beğendiğimiz bir kavanozu alıp kapağını çıkartıyoruz. Kapağın orta noktasını kalemle işaretliyoruz.
Daha sonra işaretlediğimiz noktayı kullanacağımız sabun pompasının oturacağı genişliğe göre kesiyoruz.
Neredeyse bitti! Sondan bir önceki adımımız bu iki parçayı birbirine yapıştırmak. Bunun için sıcak silikon veya güçlü bir yapıştırıcı kullanıyoruz. Yapıştırırken dikkat etmemiz gereken önemli nokta yapıştıracağımız yüzeylerin kuru ve temiz olması. Islak veya tozlu yüzeyler iyi yapışmayacağından çabuk ayrılabilir.
Geldik son adıma. Kavanozun kapağını kapatmadan önce maket bıçağı veya makas yardımıyla pompanın boyunu kavanozumuza göre kısaltıyoruz. Burada dikkat edeceğimiz nokta ise pompanın ucunu hafif çapraz olarak kesmek. Bu durum şişenin dibine oturan pompa ağzının tıkanmasını engelleyecektir. Eğimi çok fazla yapmanız durumunda ise sabunluğun dibinde az kaldığında çekerken sıkıntı yaşayabilirsiniz.
Ve bitti! Artık sabunluğumuzu doldurup kullanmaya başlayabiliriz. Bununla ilgili bir iki not ilave etmek istiyorum. Plastik sıvı sabunlukların plastik pompaları yerine marketlerde satılan metal görünümlü sıvı sabun pompaları eserinizin havasını değiştirecektir. Aynı zamanda aynı kavanozdan elinizde birkaç adet varsa birini sabunluk birini diş fırçası koymak için kullanabilirsiniz. Böylece kendinize kendi zevkinize göre bir banyo takımı yaratabilirsiniz. Aynı şekilde kavanozları boyarsanız işte bu şekilde renkli görüntüler elde edebilirsiniz.
Cam Kavanozdan Sıvı Sabunluk Yapımı
Ayrıca bunların dışında kendi zevkinize göre farklı alternatifler üretebilirsiniz.