Kağıt Sabun

kagit-sabun

Kağıt sabun insanların günlük kişisel temizliklerini bulundukları her ortamda sağlamak üzere geliştirilmiş taşınabilir yapıda tek kullanımlık bir hijyenik üründür. Özel yıkayıcı hammaddeler , nemlendiriciler ve güzel esanslar kullanılarak temizleme maddesinin özel teknoloji ile 0,012 mikron kalınlığında polimer yapıda kağıt forma dönüşmesidir. Kullanım esnasında su ile birleşen kağıt sabun suda çözünebilir bileşenler içermesinden dolayı hiçbir tortu veya artık bırakmadan köpürerek temizlik işlemini tam manasıyla gerçekleştirmektedir. Siz nereye isterseniz yanınızda taşıyabilirsiniz. Çok hafiftir. Taşınabilir ve çok amaçlı kağıt sabun, size yepyeni bir deneyim kazandırır. Kağıt sabun nemlendirici, rahatlatıcı özellikler, PH bakımından temizlik…

devamını oku ...

Arap Efsanesi: Arap Sabunu

arap-sabunu

Arap Sabunu Arap sabunu; üretiminde alkali olarak -sodyum yerine- potasyum hidroksit (KOH) kullanılan bir tür sabun. Genellikle sarı veya açık kahverengi renktedir. Yarıakışkan, macumsu kıvamı nedeniyle bazı dillerde ve zaman zaman Türkçede de yumuşak sabun olarak adlandırılır. Ev temizliğinde, kıyafetlerin ve ev eşyalarının temizliğinde, halı yıkamada; büyük oranda su ile karıştırılarak bahçe ilaçlamada ve bazen de sürü hayvanlarının temizliğinde kullanılır. Arap sabunu gül gibi bitkilere emmen yaprak bitleri karşı doğal bir ilaç olarak da kullanılabilir. Sabunu ilk kimin keşfettiği şaibeli. Kimi belgeler bugünkü sabunun ilkel şeklinin ilk çağda Araplar tarafından…

devamını oku ...

Tarçın Sabunu

tarcin-sabunu

Tarçın Nedir? Tarçının Faydaları Nelerdir? Tarçın Yağı Nedir? Tarçın Yağının Faydaları Nelerdir? Tarçın Yağı Nasıl Kullanılır? Tarçın Sabunu Nasıl Yapılır? Tarçın Sabununun Cilde Faydaları Nelerdir? Tarçın Yağı Zayıflatır mı? Tarçın Nedir? Tarçın (Cinnamomum), defnegiller familyasından anavatanı Güney ve Güneydoğu Asya olan, yaprak dökmeyen aromatik kokulu ağaç cinsi. Diğer Türk dillerinde de (Azerice darçın; Türkmence dalçın; Kırgızca darçin; Kazakça darşın) kullanılan Türkçedeki tarçın sözü «Çin ağacı» anlamına gelen Farsça dārçïn (دارچين) sözcüğünden alıntıdır. Farsçadaki uzatımlı diğer bir form olan dārçïnï (دارچينى) kelimesinden de Arapçaya dārşïnï (دارشينى), Tibetçeye dal çini biçiminde geçmiştir.…

devamını oku ...

Lavanta Sabunu

lavanta sabunu

Lavanta Lavanta, Latincede yıkamak anlamına gelen ‘lavare’ kelimesinden türemiş “Lavandula” ismiyle bilinir. Ballıbabagiller familyasındandır. Haziran ve Temmuz aylarında göz alıcı güzellikte ve ahenkli çiçekler açan yarı çalımsı çokyıllık bir bitkidir. Lavantanın anavatanı Akdeniz ülkeleridir. Tüm Avrupa, Akdeniz ve de Ege denizi kıyılarında bol miktarda doğal koşullarda yetişir. Lavanta bir süs bitkisi olmaktan çok daha ötede bir bitkidir. O müthiş kokusuyla, güzelliğin, zarafetin ve hoşluğun sembolüdür. Farklı aroması, enfes kokusuyla yemeklerde ve salatalarda zengin tatlar elde etmek için müthiş bir çeşnidir. Nefese tazelik verdiğinden temiz ve ferahlatıcı bir tadı vardır. Lavanta…

devamını oku ...

Papatya Sabunu

papatya-sabunu

Papatya sabunu: Oldukça yaygın olarak kullanılan doğal ve bitkisel bir sabundur. Papatya sabunu kullanıldığı sırada etrafa yaymış olduğu o papatya kokusu oldukça cazip gelmektedir. Bu yüzden kadınların vazgeçilmez olarak gördüğü doğal sabunlardan bir tanedir. Papatya sabununun kullanımından hemen sonra hem ortama vermiş olduğu koku uzun sürer, hem de ciltteki kokusu uzun sürmektedir. Papatya sabunu özellikleri: Doğal ve bitkisel sabunlardan bir tanesidir. Papatya sabununun yapımı sırasında hiçbir kimyasal madde kullanılmaması da bu sabununun tercih edilmesini sağlar. Aynı zamanda içerisinde kimyasal maddelerin kullanılmaması cilt hastalıklarına da iyi gelmektedir. Birçok cilt hastalığına düzenli…

devamını oku ...

Sabun Nedir ?

sabunlar

Sabun halk dilinde yağlı, kirli şeyleri temizlemek için kullanılan bir maddedir. Cilt bakımında ise sabun, derinin en dış tabakasını oluşturan keratinize epitelinin temizlenmesi, istenmeyen kir ve mikroorganizmaların ve sebumun deriden uzaklaştırılması amacıyla kullanılan kozmetik bir üründür. Sabunlar, eski dönemlerden beri, yüzey etkin madde olarak kullanılan ürünlerdir. Kimyasal bakımdan sabun yağ ve uzun zincirli yağ asitlerinin, sodyum hidroksit, potasyum hidroksit gibi alkalilerle ilişkisine dayandırılarak üretilen tuzlardır. Günümüzde çeşitli kullanım amaçlarına göre farklı maddeler içeren, farklı özellikte sabunlar üretilmektedir. Yapı ve Özellikleri Sabunların pH değerleri genellikle 9–11 civarında olup alkali özellik taşır.…

devamını oku ...

Defne Sabunu

defnee-sabunu

Defne Nedir? Defne Yaprağı Faydaları Nelerdir? Defne Yaprağının Zararları Nelerdir? Defne Yağı Nerede Kullanılır? Defne Sabununun Özellikleri Nelerdir? Hakiki Defne Sabunu Nasıl Anlaşılır? Defne Sabunu Nerelerden Temin Edilebilir? Defne Nedir? Defne, defnegiller ailesinin Laurus isimli türünü oluşturan, daima yeşil renkli ağaç ya da ağaççık görünümünde bir bitkidir. Azor defnesi Akdeniz defnesi Kanarya adaları defnesi olmak üzere üç ana türü bilinmektedir. Türkiye’de en çok görülen tür, Yunanistan ve İspanya’da da bulunan Akdeniz defnesidir. Defne Yaprağı Faydaları Nelerdir? Astım, bronşit gibi üst solunum yolu hastalıklarına karşı iyi gelir. İdrar söktürücü özelliği vardır.…

devamını oku ...