Salyangoz Sabunu

Salyangoz
Karındanayaklılar sınıfından kimi yu­muşakça türlerine verilen ortak ad. Sarmal biçimli kavkılı ya da kavkısız, karada, tatlı ve tuzlu sularda yaşayan, boyları türlerine göre 2 mm’den 10 cm’ye dek değişen, yu­muşak silindir biçiminde gövdeli hayvan­lardır. Kara salyangozlarının kavkısı hayva­nın salgıladığı bir sıvının sertleşmesiyle oluşur. Büyük bölümü tek eşeylidir. Yumurtlayarak çoğalırlar. Gözleri dokunaçla­rının yanında yer alır. Kara salyangozları, bedenlerini dalgalandırıp sürlünerek iler­ler. Bu sırada salgıladığı bir sıvı bedenini yağlayarak sürtünme sonucu bedeninin zarar görmesini önler, ancak hayvan ar­dında bir iz bırakır. Büyük bölümü otçul, ki­mi türleri etçil olan salyangozların ağzında besinleri parçalamaya yarayan bir dişli dil bulunur.

Salyangozun Faydaları Nelerdir?

  • Salyangoz, yüksek protein ve düşük yağ oranıyla değerli bir besin maddesidir. Omega 3, kalsiyum, demir, potasyum, fosfor, magnezyum ve selenyum gibi kemik, cilt ve kaslar için çok gerekli mineraller açısından zengin olmasının yanı sıra salyangozda, bol miktarda A, E, K ve B gibi vitaminler de bulunmaktadır.
  • Bağışıklık sistemini güçlendirerek vücudun kanserli hücrelerle savaşmasında yardımcı olan lectin maddesini içermektedir.
  • Yapısındaki kolajen ve elastin maddeleri nedeniyle cilt dokusu hasarları ve kemik rahatsızlıklarında destek olarak yararlanılmaktadır.
  • Salyangozların ürettiği parlak ve yapışkan mukus, cilt kırışıklıkları ve yaralarını iyileştirmek için kullanılmaktadır.
  • Salyangoz, tryptophan maddesi içerir. Bu madde beynin rahatlamasına yardımcı olan seratonin hormonunun üretimini tetikleyerek duygu durumunun iyileşmesine yardımcı olmaktadır.

Salyangoz Kremi Nedir?
Salyangoz kremi adında anlaşıldığı salyangozların salgıladığı salgıların özünden yapılan kremlerdir. Her cilt tipine uygundur. Pek çok markaya ait salyangoz özlü krem bulunmaktadır. Sürüldüğünde hızlı şekilde emilir. Sürüldüğünde asla cilt yüzeyinde leke bırakmaz. Aslında pek çok kozmetik ürünün içerisinde salyangoz özü bulunmaktadır. Cilt bakımı ve cilt güzelliği için kullanılan salyangoz özlü kremler sayısız faydası bulunmaktadır. Kısaca salyangoz kremi cildi onaran yaraları hızla iyileştiren etkisi içeriğinde bulunan allantion adlı maddeden almaktadır.

Salyangoz Kremi Ne İşe Yarar?
Salyangoz kremi yapımızda kullanılan salyangozun salgıladığı sümüksü yapıda allantion bol miktarda bulunmaktadır. Salyangozun kabuğu kırıldığında hızlıca kabuğunun yenilenmesi bu madde sağlar. Allantion kalsiyum, protein ve vitamin bakımından çok zengindir. Aslında cilt bakımı için kullanılan pek çok kremin özünde bu madde kullanılır. İçeriğinde salyangoz özü bulunan kremler cildi rahatlatıcı, onarıcı etki gösterir. Bir kremde % 0,3 oranında bile allantion kullanılması cilt yüzeyinde mucizeler yaratabilir. Allantoin, cildin doğal yenilenmesi desteklemek, tahriş olmasını önlemek, nem tutma kapasitesini geliştirmek ve cildi yumuşatmak için kullanılır. Allantoin içeren kremleri cildinize sürdüğünüzde;

  • Cildi onarıcı etki gösterir
  • Cildi yeniler
  • Cildi nemlendirir
  • Yaşlanma etkilerini geçiktirir
  • Yaşlanmış ve yıpranmış cildi yeniler
  • Cildi güneşin zararlı etkilerinden korur
  • Açık yaraları ve iltihapları iyileştirir
  • Mikropları öldürür
  • Sivilceleri önler
  • Egzama ve sedef tedavisinde kullanılır.

Salyangoz özünde bulunan Allantoin; dudak bakım ürünlerinde, bebek kremleri ve losyonlarında, ağız bakım ürünlerinde, diş macunlarında, şampuanlarda, saç boyalarında, güneş koruyucularda, ıslak mendillerde, tıraş bakım sonrası ürünler ve renkli kozmetik ürünleri gibi ürünlerde de yoğun olarak kullanılır. Ayrıca kozmetik sektörün yanında ilaç sanayisinde ise ise pek çok ilaçta etkin olarak bu madde bulunmaktadır.

Alacağınız bütün salyangoz kremi içerisinde allantoin bulunmaktadır. Ama salyangoz kremi orjinal olarak almak çok önemlidir. Piyasada sahte salyangoz kremleri bulunmaktadır.

İçeriğinde yoğun şekilde Allantion bulunan salyangoz krem ne işe yarar, salyangoz krem neye iyi gelir sizlere bundan bahsetmek istiyorum. Salyongoz kremi ünlü hekim Hipokrat tarafından cilt yaralarını iyileştirmek için süt ile karıştırılarak kullanılıyordu. Yapılan pek çok bilimsel araştırma salyangoz özlü kremlerin güvenli olduğunu göstermiştir.

Salyangoz Kremi Faydaları
Salyangoz kremi kullanmaya başladığınızda daha ilk kullanımından itibaren faydasını görmeye başlayacağınız bir kremdir. Pek çok ünlünün kullanıldığın söylediği bu krem mutlaka her evde bulunması gereken bir üründür. Salyangoz krem faydaları ise;

  • Cildin yaşlanma etkilerini geçiktirir
  • Sivilcelerin oluşumunu önler
  • Sivilce izlerinin zamanla kaybolmasını sağlar
  • Çatlaklarının görünümünü azaltarak yok eder. Doğum çatlaklarını önler.
  • Tıraş ve ağda sonrası oluşan tahrişi önler
  • Yara ve yanıkların iyileşme sürecini hızlandırır
  • Kırışıklıkların oluşmasını önler
  • Ölü hücrelerin daha hızlı atılmasını sağlar
  • Boyun bölgesinde bulunana çatlak ve kırışıklıkları giderir
  • Göz çevresi bakımı için kullanılır

Salyangoz Sabunu
Salyangoz sabunu, yapılan araştırmalar neticesinde cilt ile olan uyumu gözlenmiş ve cildin gençleşmesine ve cilt sağlına inanılmaz etkileri olduğu açıklanmıştır. Salyangozun salgıladığı özel sıvı sayesinde salyangoz sabunu üretilmekte ve salyangozun salgılamış olduğu bu salgı cildi uyararak hücre yenilenmesini sağlamaktadır. Yapılan araştırmalarda da salyangozun kabuğunun kırılması durumunda salyangozdan çıkan salgı salyangozun kabuğunun yenilenmesini sağladığı takip edilip gözlenmiştir. bu nedenle cilt üzerinde de ölen hücrelerin yerine yeni hücrelerin oluşmasını sağlayarak cildi tazelemekte aynı zamanda yaşlanma karşıtı etki göstermektedir. Salyangoz salgısının içinde zengin proteinler, hücre yenilenmesini sağlayan allantoin, vitamin ve doğal bitki özleri bulunmaktadır. Bu nedenle yapıcı ve kendi kendini onarma özelliğine sahiptir. Yaşlanma etkisini geciktirmek için kullanılan salyangoz sabunu aynı zamanda sivilce ve akne tedavisinde de kullanılarak cildi ölü hücrelerden arındırır.

Salyangoz Sabunu Faydaları Nelerdir?

  • Deri altına nüfuz ederek gözenekleri açar ve aynı zamanda cilt lekelerini yok eder.
  • Yaşlanma karşıtı sabunu olarak kullanılarak ciltte ki kırışıklıkları azaltarak cildi gerer.
  • Güneş lekeleri yok eder, cildin nem dengesini korur.
  • Ciltte oluşun sivilce ve akneleri derinlemesine temizleyerek tekrar oluşmasını engeller.
  • Enfeksiyonlara karşı ciltte oluşan yara ve lekeleri deriyi yenileyerek kaybolmasını sağlar.
  • Ayak kokusunu giderir.
  • Saç köklerini düzenli olarak salyangoz sabunu ile yıkamak saç köklerini güçlendirerek dökülmesini engeller.
  • Göz altında ve yüzde oluşan kırışıklığın giderilmesinde yardımcı olur.
  • Hücreleri besleyerek hücre ölmesini geciktirir.
  • Tüm cilt tipleri ile uyumludur. Bu nedenle yağlı veya kuru ciltler de gönül rahatlığı ile kullanabilir.
  • Salyangoz sabunu kullanıldığı anda etrafa keskin ve hoş bir koku yayar. Bu nedenle kişiyi rahatsız etmez. Aksine psikolojik olarak da rahatlatır.
  • Salyangoz sabununun içinde bulunan en önemli madde Alloantoin maddesidir. Bu madde sayesinde cilt kendi kendini onarır ve hücre yeniler.
  • Aşırı soğuklarda veya aşırı sıcaklarda dışarı çıkmak, cildi olumsuz etkileyerek cildin nem kaybı yaşamasına neden olur. Bu nedenle dışarı çıkmadan önce salyangoz sabunu kullanmak cildin hava şartlarından olumsuz etkilenmesine neden olur.
  • Sürekli ve düzenli bir şekilde kullanılan salyangoz sabunu ciltte yeni yeni oluşan cilt lekelerinin kaybolmasını, oluşan akneleri, sivilceleri, deri rahatsızlıklarını ve yara izlerini söker atar. Cilt daha sıkı ve pürüzsüz bir cilde kavuşur.
  • Kırışık karşıtı olan bu sabun, hücre yenilerken cildi gençleştirir. Bu nedenle kişi, olduğu yaştan daha genç bir görüntüye sahip olur.
  • Salyangoz Sabunu etkisini hemen görmek için 3 gün ardarda kullanın. Sivilce tedavisi için 4. gün etkisini görmeye başlayacaksınız. 10 gün boyunca kullanımı esnasında ise, enfeksiyon sonucu oluşan iltihaplı sivilceler kuruyarak zaman içinde yok olacaktır.
  • Salyangoz sabunu, cildin üretmiş olduğu ve sivilce oluşumuna neden olan fazla yağı emerek, cildin doğal nem dengesini korur ve canlandırır. Böylelikle etkisini uzun yıllar hissedeceğiniz parlak, yumuşak ve pürüzsüz bir cilde sahip olursunuz.

(Visited 235 times, 1 visits today)