Üzüm Çekirdeği Sabununun Faydaları

uzum-cekirdegi-sabunu

Üzüm Çekirdeği Sabununun Faydaları
Üzümün cilde faydaları nelerdir? Üzüm çekirdeği yağı nedir? Üzüm çekirdeği yağı nelere iyi gelir? Üzüm Çekirdeği sabunu cilde faydaları nelerdir? Üzüm çekirdeği hangi hastalıklara iyi gelir?

Doğada mucizevi özelliklere sahip olan binlerce şeyden bir tanesi de üzüm. Özellikle son zamanlarda çokça merak edilip araştırılan üzüm oldukça faydalı bir bitkidir. Üzüm hakkında meraklarını gidermek isteyen vatandaşlar, üzüm tohumunun faydalarını araştırıyor.

Üzüm nedir?
Üzüm dünya çağında belkide en çok tüketilen otantik tadı olan bir meyvedir. Onlarca metre uzayabilmektedir ve genelde ılıman iklimleri sever. Üzümü yaprakları yuvarlar aralarında ince çizgiler vardır ve yaprakları da yemeklerde kullanılır. Bilinen üç üzüm çeşidi vardır Kırmızı, Yeşil ve Siyah.

Üzümün renklerine göre de tadı değişir, yeşil üzüm biraz daha ekşi kırmızı üzüm tatlı sitah üzümünde ise ikisinin arasında bir tad vardır.

Öğütülmüş Üzüm Çekirdeği Nerelerde Kullanılır?
Öğütülmüş üzüm çekirdeği aktarlarda çekirdek ya da yağ olarak rahatlıkla bulunabilir. Kişiler hasta olacaklarını anladıkları zaman üzüm çekirdeği tüketmeleri halinde hastalık aşamasında bu sıkıntıdan kurtulacaklardır. Özellikle kadınlar siyah üzüm çekirdeğinin yağını cilt ve saç bakımında tercih ediyor.

Üzüm çekirdeği yağı
Üzüm çekirdeği yağı, şarap üretiminde kullanılan üzümlerin çekirdeklerinden elde edilen renksiz ve hafif bir yağdır. Hem mutfakta hem de kozmetik ürünlerde kullanılabilen üzüm çekirdeği yağı, cilt sağlığına önemli katkılarda bulunmaktadır. Tüm cilt tiplerine uygun olan üzüm çekirdeği yağı, akneden kırışıklıklara kadar pek çok cilt sorununa karşı etkili çözümler sunar.

Siyah Üzüm Çekirdeği yağı sabunu
Siyah Üzüm Çekirdeği yağında bulunan zengin antioksidan formülü sayesinde cildinizin daha elastik, yumuşak ve düzgün görünmesine yardımcı olur. İçindeki E vitamini sayesinde cildi sıkılaştırmaya yardımcıdır. Cilde peeling etkisi yapar. Tamamen bitkisel yağlardan elde edilen sabunumuz, hayvansal yağ, aşındırıcı, koruyucu, paraben içermez. Cildinizi kurutmadan nazikçe derinlemesine temizler, gün boyu bakımlı olmanızda yardımcı olur.

Üzüm çekirdeği, kılcal damarları onararak vücuda zindelik ve diri bir görünüm kazandırır.Kan dolaşımının hızlandırılmasında etkili olduğundan selülit oluşumunu engellediği bilinir.

Üzüm çekirdeği sabunu yapımı
Üzüm çekirdeği sabunu üretimi için kullanılacak hammaddeler arasında üzüm çekirdeği yağı, üzüm çekirdeği ekstarktı, zeytinyağı, su ve kostiktir.Bu maddelerin belli bir ısı altında karıştırılması ile meydana gelen sabunlaşma sonrasında üzüm çekirdeği sabunu oluşumunu meydana gelir.

1. Akne tedavi
Üzüm çekirdeği yağı, antioksidan maddeleri ve anti-inflamatuar özellikleri içerir. Bu sayede akne tedavisi için bire birdir. Üzüm çekirdeği yağı ayrıca cilt sağlığını teşvik etmek için linoleik asit içerir.

2. Cilt sıkılaştırıcı olarak
Üzüm çekirdeği yağı sivilceye neden olan tıkanıklığı engelleyerek, cildi sıkılaştırır ve gözenekleri sıkılaştırıcı niteliğe de sahiptir. Yağlı ciltler için, özellikle bu yağ önerilir.

3.. Gözler altında ki mor halkalar için etkileri
Mor halkalardan birçok yetişkin için sorun yaratır.ve bazen çocukluk yaşların da bile bu sorunla karşılaşılabilir. Bu hastalığı tedavi edici bir çok ürün vardır. Ancak bu ürünlerin pek çoğu sert kimyasallar içerir. Birkaç hafta boyunca her gün göz altlarınıza masaj yaparak üzüm çekirdeği yağını sürün yakın zaman da koyu halkalarınızın azaldığını göreceksiniz.

4. Nemlendirici
Üzüm çekirdeği yağı çok hafif bir yağdır. Hassas cilde sahip olanlar tarafından bile rahatlıkla kullanılabilir. Kullanıldığın da gözenekleri tıkamaz mükemmel bir nemlendirici olarak çalışır. Yağ aynı zamanda ufak sıyrıklarla veya sivilce gibi sorunların, iyileşmesini hızlandırmak yardımcı olur.

5. Yaşlanma belirtilerin de
İnce çizgiler ve kırışıklıklar üzüm çekirdeği yağının, günlük olarak kullanılmasıyla kontrol altına alınabilir.Cildin esnekliği arttırır. Yaşlanma belirtilerini hafifletir cildin yaşlanmasını yavaşlatır.

Özetle:
*Solgun ve cansız ciltleri normal hale getirir.
*Cildin daha sık ve elastik olmasını sağlayarak kırışıklıklara engel olur.
*Hücre yenileyici etkisi ile cildin güzelleşmesini sağlar.
*Antioksidan ve gençleştirici özelliklere sahiptir.
*Cilde canlı ve taze bir görüntü verir.
*Düzenli kullanıldığında yaşlılık belirtilerini azaltır.
*Kılcal damarları onararak, cilt kırışıklıklarını düzeltmekte, cilt sarkmasını engellemektedir.
*Aynı zamanda toksinlerden arınan cilde taze ve diri bir görüntü vermektedir.

(Visited 1.415 times, 1 visits today)

ilgili yazılar

Leave a Comment