Yılan Yağı Sabunu

yilan-yagi-sabunu

Yılan Yağı Nedir?

Yılan yağı günümüzde kullanım alanı çok yaygın olarak bilinmekte olan hayvansal şifalı bir yağ türüdür. Bu yağ Güney Afrika bölgesinde doğada yaşamakta olan, genellikle de çöl olan bölgelerde daha fazla bulunan ve o bölgeye has bir tür yılandan elde edilmekte olan katı bir yağ türüdür. Yılan yağı yapımında kullanılacak olan yılan zehirsiz olan türden bir yılandır. Aksi taktirde yılanda bulunan zehir vücutta kullanımında olumsuz etkiler oluşturacak olup cilde tahribat yaratacaktır. Yılan yağı sabun yapımında ve kuruması kolay olduğu için boya sanayinde ve vernik sanayinde kullanıma sunulmaktadır. Bu yağın içeriğinde bulunan A, D vitamini ve birçok mineral, magnezyum, fosfat gibi maddelerin vücut ile temas etmesiyle oldukça etkili bir fayda sağladığı bilinmektedir.

Yılan yağı zehirsiz türden olan yılanların doğal yaşamda toplanması ile yılanların tekrardan zehir kontrolünden geçirilmesi ile işe başlanır. Bu sayede her ihtimale karşı yılanda olan zehirlerin arındırılması öngörülür. Sonrasında yılanlar soğuk presleme yöntemi ile preslenerek yağı ayrıştırılır.Özellikle de saç problemleri olan kişilerin bu yağı kullanması önerilmektedir. Saç dökülmelerine karşı fayda sağlayan ve dökülen saçların tekrardan yerine gelmesi için kullanılan bu yağ saç dökülmelerine karşı olarak da koruma sağlamaktadır.

Yılan Yağının Faydaları Nelerdir?

  • Yılan yağı, içindeki yüksek omega 3 yağ asidi oranı sayesinde eklem ve kemik ağrılarına iyi geliyor.
  • Ciltte oluşan yaraların iyileşmesine, izlerinin hızla geçmesine destek oluyor.
  • Cildi nemlendiriyor, kurumasını iltihaplanmasını önlüyor.
  • Ciltteki iltihaplanmaların önüne geçmesi sayesinde sivilce ve aknelerin oluşumunu da önlüyor.
  • İçindeki faydalı yağ asitleriyle yaşlanma karşıtı bir etki oluşturuyor, kırışıklıkların oluşumunu olabildiğince erteliyor.
  • Egzamaya da iyi geldiği biliniyor, ancak egzaması olanların tabii ki kullanmadan önce mutlaka doktorlarına danışmasında fayda bulunuyor.
  • Gelelim yılan yağının en bilinen ve en çok yararlanılan faydalarına, yılan yağı içindeki yağ asitleri sayesinde saç sağlığına birçok fayda sağlıyor.
  • Saçlarına uzamasına katkı sağlayan yılan yağı, saç köklerinin de güçlenmesini sağlıyor.
  • Bu özellikleri sayesinde saçların gürleşmesine de olanak tanıyan yağ, kırık saç uçlarına da iyi geliyor.
  • Saçların sağlıkla parlamasını sağlarken beyazlamanın da olabildiğince geç gerçekleşmesine yardımcı olduğu söyleniyor.
  • Son olarak, yılan yağının saça olan etkilerini kaşlarda ve sakallarda da görmek mümkün oluyor. Kaşların gürleşmesini saplarken dökülmesinin de önüne geçiyor.
  • Aynı şekilde sakallarının seyrekliğinden yakınanlar da yılan yağından destek alarak daha güçlü köklere sahip ve daha gür sakallara sahip olabiliyor.

Yılan Yağının Bir Zararı Var mı?

Yılan yağı, harici olarak kullanıldığından bugüne dek bilinen ciddi bir zararı, bir yan etkisi yoktur. Yine de alerjik bir bünyesi olanların, saç derisi de dahil olmak üzere farklı ve ciddi bir cilt rahatsızlığı bulunanların kullanmaya başlamadan önce mutlaka ama mutlaka doktorlarına danışmaları ve doktorun önerileri doğrultusunda hareket etmeleri büyük önem taşıyor tahmin edebileceğiniz gibi.

Aynı şekilde yılan yağını yemeklere, salatalara dahil etmek gibi farklı denemeler yapmamaya da özen göstermeli, onu önerilen şekillerde kullanmalısınız.

Son olarak her şeyde olduğu gibi yılan yağı kullanımında da ölçüyü elden bırakmamalı, aşırıya kaçmamalısınız. Aman diyelim, fayda sağlamak isterken fark etmeden kendinize, sağlığınıza zarar verecek bir şey yapmayın.

Yılan Yağı Sabunu
Yılan yağlı sabunun son zamanlarda çok ilgi gören sabun çeşitlerinden birisi olduğunu ifade eden Yılmaz, sabunun ismi nedeniyle de çok dikkat çektiğini söyledi. Yılan yağlı sabunu, bitkisel yağların karışımından elde ettiklerini dile getiren Yılmaz, “Özellikle ‘Yılan yağlı sabunu, yılan yağından mı yapıyorsunuz’ sorusuyla sıkça karşılaşıyoruz. Aslında yılan yağlı sabun, yılan yağından imal edilen bir sabun çeşidi değil. Dünya üzerinde yılandan elde edilen bir yağ çeşidi olmadığını biliyorum. Bitkisel yağların karışımından bu sabunu elde ediyoruz. Yılan yağı sabunun içerisinde 5 çeşit bitkisel yağ bulunuyor. Bu sabunu imal ederken, karıştırdığımız yağların birbiriyle tepkimeye girmemesine özen gösteriyoruz. Yılan yağı sabunu denmesinin nedeni ise içerisinde güçlü bir temizleyici etken maddesi bulunuyor olmasından” diye konuştu.

Deri Hastalıklarının İyileşmesine Yardımcı Olur
Yılan yağlı sabunun faydalarına da değinen Yılmaz, “Bu sabun piyasada çok fazla tutulan ürünlerden bir tanesi. Özellikle saçlarda ve ciltte çok önemli etkileri var. Yılan yağlı sabun saç diplerinde hücreleri yenileme ve yeni saç telleri çıkartmada faydalıdır. Son zamanlarda yılan yağlı sabunun hammaddesi kozmetik sanayinde de kullanılıyor. Yeni saç tellerinin çıkmasında faydalı olmasının yanında deri hastalıklarının iyileşmesine de yardımcı oluyor. Ayrıca kırışıklık önleyici, cilde ışıltı veren yılan yağlı sabun, cilt lekelerinin, siyah noktaların ve yüzeysel kırışıklıkların giderilmesinde rahatlıkla kullanılabilir. İçeriğindeki doğal özler, cildin parlaklaşmasını ve gerginliğini korumasını sağlar” ifadelerini kullandı.

Bu konuyu oyla
(Visited 29 times, 1 visits today)

ilgili yazılar

Leave a Comment