Sabun Yapımında Kullanılan Yağlar

yaglar

Kaliteli bir sabun temizlik özelliğinin yanı sıra cilde ve saçlara faydalı olmalı, bitkisel yağların içeriği etkin madde cildi kucaklamalıdır. Cilde ve saça iyi geldiği bilinen saf ve doğal yağlardan oluşan bir sabun temizlik, hijyen ve besleyici özelliği olan doğal yağlardan elde edilen ürün cildinizin sağlığı için kullanmanız gereken tek üründür.

Sabun yapımında kullandığınız yağlar çok çeşitli olabilir. Yapacağınız sabunun ne amaçlı olacağı yağların seçimi ile ilgilidir. Sabun yapımında Genel olarak kullanılan yağlar sabit ve uçucu olarak iki ana guruba ayrılır.

Sabit Yağlar

Zeytinyağı

E,A,B,E,PP vitaminleri ve akalsiyumca zengindir. Cildi ve saçı nemlendirir, yumuşatır, beslemeye yardımcı olduğu bilinmektedir.

Hindistan Cevizi Yağı

Sabunda doğal bir köpürtücüdür. Protein kaybını önleyerek saç dökülmesini engellemeye ve cildin nemlenmesine yardımcı olduğu bilinmektedir.

Hint Yağı

Yumuşatıcı, kaydırıcı ve emici özellikleri vardır. Saçı besler, canlandırır ve uzamasına yardımcı olduğu bilinmektedir.

Palmiye Yağı

Zengin bir antioksidandır. Sabunun sertleşmesini sağlar, omega 6 içerir.

Kayısı Çekirdeği Yağı
A ve E vitaminlerince zengin, hassas kurumuş, olgun ciltler için uygun; besleyici, nemlendirici ve canlandırıcı özellikleri olan, düzenli kullanımda kırışıklıkları azaltmaya yarayan ince bir yağ olduğu bilinmektedir.

Bunu da oku :  Sabun Yapımının Püf Noktaları

Avakado Yağı
A, B, D ve E vitaminlerince zengindir. Her türlü cilt için kullanılabilen avakado yağı, özellikle ; kuru, yıpranmış, yaşlı ve egzamalı ciltlerde nemlendirme, yumuşatma, esneklik, canlandırma etkilerinde yardımcı olacak bir yağ olduğu bilinmektedir.

Shea Yağı
Güçlü bir cilt nemlendirme kaynağıdır.

Kakao Yağı

Cildi yumuşatıcı, canlandırıcı besleyici , hamilelik ve kilo alıp vermeye dayalı çatlaklardan kurtulmaya yardımcı olduğu bilinen bir yağdır.

Gül Yağı

Antiseptik özellik, koku tutucu ve tonik, rahatlatıcı, sakinleştirici özellikleri olduğu bilinen bir yağdır.

Susam yağı

Cilt ve saç besleyici özelliğinin yanında, güneş ışığındaki UVA ve UVB den büyük oranda koruma sağlar. Yağın içindeki doğal güneşten koruma faktörü SPF 45 dir.

Tatlı Badem Yağı

Cilt tarafından kolayca emilir; onarıcı, cildi besleyici ve nem koruyucudur. Ayrıca saçları yumuşattığı ve besleyip nemlendirdiği bilinmektedir.

Tarçın Yağı
Hoş kokusuyla uyarıcı, özellikle yağlı ciltlerde derinlemesine temizleyici özelliği olduğu bilinmektedir.

Çam Terebenti
Saçı besler, kepeği giderir ve saçı kuvvetlendirir. Saç diplerinde mikroorganizma oluşumunu önlemeye yardımcı olduğu bilinmektedir.

Bunu da oku :  Selülit Savar Sabun Yapımı

Fındık Yağı
Saçı ve cildi besler, E vitaminince zengin, cilde canlılık ve parlaklık kazandırdığı bilinmektedir.

Jojoba Yağı

Cildin yağ bezlerinin salgısına çok benzer, her cilt tipi için tercih edilen, kuru cildi nemlendirirken, yağlı ciltteki yağı dengeler. Saça parlaklık ve yumuşaklık kazandırdığı bilinmektedir.

Çörek Otu Yağı
Antiseptik ,saç dökülmesini ve kepeğe karşı etkili ,selenyum, çinko, demir, bakır ve kalsiyum içerir. Cildi beslediği bilinmektedir.

Üzüm Çekirdeği Yağı

Yüksek miktarda E vitamini içerir. Vitamin, minerallerce zengin ve antioksidan. Cildi sıkılaştırır, nemlendirir ve iyi bir arındırıcı olduğu bilinmektedir.

Isırgan Tohumu Yağı
İçeriğindeki AHA ( Alfa Hidroksit Asit) cildin yaşayan tabakasına nüfus ederek, hücre oksidasyonunu engeller ve cildin yaşlanmasını geciktirir. Saçı besler, saç dökülmelerini azalttığı bilinmektedir.

Buğday Yağı
E vitaminince zengin bu yağ, cildi besler, onarır ve lekelerin azalmasına yardımcı olduğu bilinmektedir.

Ceviz Yağı
Özellikle kuru ciltlerde yumuşatıcı, yıpranmış ciltlerde onarıcı ve hücre yenileyici özelliğinin yanında, saçların beslenmesine ve canlanmasına yardımcı bir yağ olduğu bilinmektedir.

Haşhaş Yağı
Cildi besler ve yumuşatır. Saçların beslenmesine ve çabuk uzamasına yardımcı bir sabit yağ olduğu bilinmektedir.

Uçucu Yağlar

Lavanta Yağı
Hoş kokusuyla sakinleştirici özellik, antiseptik, cilde canlılık ve tazelik verici, egzama, yara,yanık kaşıntılarda rahatlamaya yardımcı, cilt lekelerinde açıcı özellik ve saç besleyici özellikleri olduğu bilinen bir yağdır.

Bunu da oku :  Soğuk Proses Sabun Yapımı

Biberiye Yağı
Antibakteriyel, tazeleyici, enerji verici, kan dolaşımını ve oksijen alımını hızlandırıcı, arındırıcı özelliği olduğu bilinmektedir.
Biberiye yağı saç bakımı için vazgeçilmezdir. Kepek ve dökülme şikayetlerinde kullanılır.

Defne Yağı
Selüliti önleyici, saç besleyici, saçı kepeklerden arındırıcı, cilte sedef, egzama, mantarlarında tedaviye yardımcı olduğu bilinmektedir.

Kekik Yağı
Antimikrobial ve leke açıcı özelliği bilinmektedir. Kekik yağı yara ve yanıklarda antiseptik özelliği ile kullanılmaktadır.

Portakal kabuk yağı
ciltteki kan dolaşımını hızlandırır, akne sivilce için kullanılabilir.

Limon Yağı
C vitamini yönünden zengin, cildi ferahlatıcı, büzücü ve cilt lekesi açılmasında yardımcı ve cildi yumuşatıcı olduğu bilinmektedir.
Ciltte tonik etkisi yapar, cilt sıkılaştırıcıdır.

Okaliptüs yağı

kepek sorunu için kullanılır, antiseptik özelliği olduğu bilinmektedir.

(Visited 383 times, 1 visits today)

Related posts

Leave a Comment