Kil Sabunu

kil_sabun

Kil Nedir? Kil; Kaolinin, yan─▒nda ba┼čka silikatlar ve demir oksidi bulunan halidir, yani bir sulu al├╝minyum silikatt─▒r. Kilden yap─▒lan pi┼čirilmi┼č e┼čyaya ┬źseramik┬╗ denir. Dolay─▒s─▒yla kil seramik end├╝strisinin ilkel maddesidir. Saf kaolinden yap─▒lan e┼čyaya ┬źporselen┬╗ denildi─čine g├Âre porselen de seramik end├╝strisinin kolu olur. ─░├žinde bulunan bile┼čikler dolay─▒s─▒yla kilin rengi, ├Âzelli─či de─či┼čiktir. Suyla yo─čurulunca bir hamur haline gelir, istenilen bi├žim verilebilir. Is─▒ etkisiyle kuruyunca, pi┼čince hacmi k├╝├ž├╝l├╝r, g├Âzenekli olur. Kil ├çe┼čitleri Nelerdir? Y├╝zy─▒llard─▒r tedavi amac─▒yla kullan─▒lan Kil, cildin g├╝zelle┼čmesine ve cilt problemlerine kar┼č─▒ en etkili olan bir do─čal maddedir. Kilin i├žinde bar─▒nd─▒rd─▒─č─▒ mineraller, cildimizdeki…

devam─▒n─▒ oku ...

Pirin├ž S├╝t├╝ Sabunu

pirinc_sabunu

Pirin├ž S├╝t├╝ Sabunu Pirin├ž Bu─čdaygiller familyas─▒ndan, 50-120 cm boyunda bir y─▒ll─▒k dikine y├╝kselen ve k├Âkten ├žatalla┼čarak k├╝me olu┼čturan bir bitkidir. Yapraklar─▒ ┼čerit ┼čeklinde olup sivricedir. Pirin├žin son yapraktan sonra uzun bir sap ├╝zerinde 2-5 ba┼čak demetinden meydana gelir. Her ba┼čak├ž─▒─č─▒nda bir ├ži├žek vard─▒r. Tanesi (pirin├ž) burada meydana gelir. ├çeltik en eski k├╝lt├╝r bitkilerindendir. Gen merkezinin G├╝neydo─ču AsyaÔÇÖda Hindistan ve ├çin oldu─ču tahmin edilmektedir. Pirin├ž, d├╝nya n├╝fusunun ├╝├žte ikisinin t├╝ketti─či vazge├žilmez bir g─▒da maddesidir. Sodyum ve ya─č i├žermeyen pirin├ž, b├Âbreklerinden, kalp yetersizli─činden ve ├Âdemden rahats─▒zl─▒k duyanlar i├žin e┼čsiz bir g─▒dad─▒r. Suda…

devam─▒n─▒ oku ...

Is─▒rgan Sabunu

isirgan_sabun

Is─▒rgan (Urtica), Is─▒rgangiller (Urticaceae) familyas─▒n─▒n Urtica cinsinden May─▒s-A─čustos aylar─▒ aras─▒nda ├ži├žek a├žan, bir y─▒ll─▒k veya ├žok y─▒ll─▒k bir evcikli otsu bitki t├╝rlerinin ortak ad─▒d─▒r. Is─▒rgan bitkisinin geleneksel ve g├╝ncel kullan─▒l─▒┼č─▒; toprak├╝st├╝ k─▒s─▒mlar─▒ (herba), ta┼č─▒d─▒─č─▒ flavonoit bile┼čikler, mineral maddeler ve lutein vb karotenoit bile┼čikler nedeniyle di├╝retik etkisi dolay─▒s─▒ylad─▒r. Di├╝retik etkisi nedeniyle; zay─▒flama ├žaylar─▒n─▒n, idrar yollar─▒n─▒ y─▒kamaya ve romatizmal ├Âdemlerin bo┼čalt─▒lmas─▒na y├Ânelik ├žaylar─▒n ve bitkisel ila├žlar─▒n bile┼čimine girmektedir. Koyu ye┼čil yapraklar─▒ t─▒rt─▒kl─▒d─▒r. Y─▒l boyu yeti┼čebilir ve Haziran ay─▒ndan Eyl├╝l ay─▒na kadar ├ži├žek a├žar. Faydalar─▒ ise; * ─░drar s├Âkt├╝r├╝c├╝d├╝r * Y├╝ksek miktarda demir…

devam─▒n─▒ oku ...

Nergis Sabunu

nergis_sabunu

Nergis Ne Demektir? Nergisin Cilt ├ťzerindeki Etkileri Nelerdir? Nergis ├çi├že─činin Hikayesi Nas─▒ld─▒r? Nergisin Kullan─▒m ┼×ekilleri Nas─▒ld─▒r? Nergis Ya─č─▒ Nedir? Nergis Ya─č─▒n─▒n Faydalar─▒ Nelerdir? Negis Ya─č─▒ Nas─▒l Kullan─▒l─▒r? Nergis Sabununun Faydalar─▒ Nelerdir? Nergis Ne Demektir? Nergis (botanik) nergisgillerden, meyvesi bir kaps├╝l bi├žiminde, ho┼č kokulu ├ži├žekleri ayr─▒ ya da bir k├Âk sap ├╝zerinde ┼čemsiye durumunda, a├ž─▒lmadan ├Ânce bir k─▒l─▒fla ├Ârt├╝l├╝ bulunan ve kimi t├╝rlerinde beyaz, kimi t├╝rlerinde sar─▒ renkte olup lale gibi so─čanla ├╝retilen bir s├╝s bitkisi, zerrin. (edebiyat) Divan edebiyat─▒nda g├╝zelin g├Âz├╝. Nergisi fettan─▒n anlam─▒ ise ba┼čtan ├ž─▒karan g├Âz demektir. ├çok…

devam─▒n─▒ oku ...

├çay A─čac─▒ Sabunu

cay-agaci-sabunu

├çay A─čac─▒ Nas─▒l Bir Bitkidir? ├çay A─čac─▒ Ya─č─▒ Sa─čl─▒─ča Faydalar─▒ Nelerdir? ├çay A─čac─▒ Ya─č─▒n─▒n Cilde Faydalar─▒ Nelerdir? ├çay A─čac─▒ Ya─č─▒ T─▒rnak Mantar─▒ ─░├žin Nas─▒l Kullan─▒l─▒r? ├çay A─čac─▒ Ya─č─▒ T─▒rnak Mantar─▒ ─░├žin Nas─▒l Kullan─▒l─▒r? ├çay A─čac─▒ Ya─č─▒ Sivilcelere Kar┼č─▒ Nas─▒l Kullan─▒l─▒r? ├çay A─čac─▒ Ya─č─▒n─▒n Sa├ža Faydalar─▒ Nelerdir? ├çay A─čac─▒ Ya─č─▒ Nerede Sat─▒l─▒r? ├çay A─čac─▒ Sabunu Nas─▒l Kullan─▒l─▒r? ├çay A─čac─▒ Sabununun Faydalar─▒ Nelerdir? ├çay A─čac─▒ Nas─▒l Bir Bitkidir? Bilimsel ismi Melaleuca alternifolia olan ├žay a─čac─▒ bitkisi, 1770 y─▒l─▒nda ilk defa Kaptan James Cook taraf─▒ndan ke┼čfedilmi┼čtir. O zamana kadar bu bitki. Avusturalya yerlileri…

devam─▒n─▒ oku ...

Dalan Antik Sabun

dalan-antik-sabun

Dalan Antik Sabun, dalan firmas─▒ taraf─▒ndan ├╝retilen %100 zeytin ya─č─▒ndan olu┼čan el yap─▒m─▒ geleneksel bir sabundur. Dalan antik sabun ile deri alt─▒ndaki ├Âl├╝ h├╝crelerden ar─▒nan cilt nefes almaya ve canlanmaya ba┼člar. Dalan antik sabun ile y─▒kanan sa├žlar da sa├ž k├Âklerini g├╝├žlendirerek kepek olu┼čumunu engeller ve ayn─▒ zamanda sa├ž d├Âk├╝lmesine de engel olur. Dalan antik sabun ile temizlenen cildin nem oran─▒ daha y├╝ksek olur. Dalan antik sabun ile cilt ├Âl├╝ h├╝crelerden ar─▒n─▒rken ayn─▒ zamanda cilt beslenerek daha canl─▒ ve parlak bir g├Âr├╝n├╝me kavu┼čmas─▒n─▒ sa─člar. Yap─▒lan Uluslararas─▒ Akredite Laboratuvar─▒ ├žal─▒┼čmalar─▒nda yap─▒lan ara┼čt─▒rmalara…

devam─▒n─▒ oku ...

Karbon Sabunu

karbon-sabun

Bitkisel karbon cilt g├Âzeneklerini a├žarak, siyah noktalar─▒ temizleyerek p├╝r├╝zs├╝z ve duru bir cilt olu┼čmas─▒n─▒ sa─člar. Derinin ├╝st tabakas─▒nda birikmi┼č kirleri ve ├Âl├╝ cilt h├╝crelerini ar─▒nd─▒rarak yeni h├╝crelerin oksijen al─▒p, beslenmesini sa─člad─▒─č─▒ i├žin ciltte canlanma ve parlama g├Âr├╝l├╝r, daha esnek ve gergin bir cilt tabakas─▒ olu┼čur. Ciltteki istenmeyen lekelerin rengini a├žma ├Âzelli─či vard─▒r. ├ľzellikle ellerin daha gen├ž g├Âr├╝nmesine yard─▒mc─▒ olur. Aktif karbon ya da aktif k├Âm├╝r, bir s├╝redir iyi nedenlerle g├╝ndemde. ┼×a┼č─▒rt─▒c─▒ bir ┼čekilde, kullan─▒m yeri ve zaman─▒ I. D├╝nya Sava┼č─▒ ├Âncesine kadar uzanan aktif karbon, kimyasal zehirlenmelerde askerleri koruyan gaz…

devam─▒n─▒ oku ...

Argan Ya─čl─▒ Sabun

argan-sabunu

Argan sabunu, do─čal yollarla elde edilen sabunlar─▒n i├žerisinde yer al─▒r. Ke┼čfedildi─či g├╝nden bug├╝ne argan ya─čl─▒ sabunlar─▒n─▒n kozmetik alan─▒nda olduk├ža faydal─▒ oldu─ču belirtilmektedir. G├╝zellik s─▒rlar─▒ i├žerisinde argan sabununun kullan─▒m─▒n─▒n cildin do─čal g├Âr├╝n├╝m├╝ne katk─▒ sa─člad─▒─č─▒ yap─▒lan ara┼čt─▒rmalarla kan─▒tlanm─▒┼čt─▒r. Argan a─čac─▒ndan elde edilen ya─čl─▒ sabunun pop├╝ler olmas─▒ i├žerdi─či besin de─čeri ve etkiler sebebiyle v├╝cuttaki besleyici sonu├žlar ortaya koymas─▒d─▒r. Argan sabubu sa├ž ├╝zerinde ve ciltte olduk├ža faydal─▒ olmas─▒n─▒n yan─▒ s─▒ra temin edilen sabunun do─čal yollarla ├╝retiminin kan─▒tlanm─▒┼č olmas─▒ gerekir. Argan sabunu faydalar─▒ Argan Sabununun cilt ├╝zerinde inan─▒lmaz etkileri bulunur. Tahri┼č olan cildin onar─▒lmas─▒nda yard─▒mc─▒…

devam─▒n─▒ oku ...

Tar├ž─▒n Sabunu

tarcin-sabunu

Tar├ž─▒n Nedir? Tar├ž─▒n─▒n Faydalar─▒ Nelerdir? Tar├ž─▒n Ya─č─▒ Nedir? Tar├ž─▒n Ya─č─▒n─▒n Faydalar─▒ Nelerdir? Tar├ž─▒n Ya─č─▒ Nas─▒l Kullan─▒l─▒r? Tar├ž─▒n Sabunu Nas─▒l Yap─▒l─▒r? Tar├ž─▒n Sabununun Cilde Faydalar─▒ Nelerdir? Tar├ž─▒n Ya─č─▒ Zay─▒flat─▒r m─▒? Tar├ž─▒n Nedir? Tar├ž─▒n (Cinnamomum), defnegiller familyas─▒ndan anavatan─▒ G├╝ney ve G├╝neydo─ču Asya olan, yaprak d├Âkmeyen aromatik kokulu a─ča├ž cinsi. Di─čer T├╝rk dillerinde de (Azerice dar├ž─▒n; T├╝rkmence dal├ž─▒n; K─▒rg─▒zca dar├žin; Kazak├ža dar┼č─▒n) kullan─▒lan T├╝rk├žedeki tar├ž─▒n s├Âz├╝ ┬ź├çin a─čac─▒┬╗ anlam─▒na gelen Fars├ža d─ür├ž├»n (ě»ěžě▒┌ć┘Ő┘ć) s├Âzc├╝─č├╝nden al─▒nt─▒d─▒r. Fars├žadaki uzat─▒ml─▒ di─čer bir form olan d─ür├ž├»n├» (ě»ěžě▒┌ć┘Ő┘ć┘ë) kelimesinden de Arap├žaya d─ür┼č├»n├» (ě»ěžě▒ě┤┘Ő┘ć┘ë), Tibet├žeye dal ├žini bi├žiminde ge├žmi┼čtir.…

devam─▒n─▒ oku ...

G├╝l Sabunu

gul_sabunu2

G├╝l G├╝lgi─░lerden, renklerinin ve kokusunun ├žekicili─čiyle ├žok aran─▒p, ├žok sevilen, ayn─▒ zamanda g├╝lya─č─▒ yapmada end├╝stride de kullan─▒lan bir ├ži├žektir. Y├╝zy─▒llardan beri bir├žok ┼čaire ilham─▒n─▒ veren en ├Ânemli nesneler aras─▒nda g├╝l de var─▒r. G├╝l, hemen hemen d├╝nyan─▒n her yerinde yeti┼čtirilebilir. Genellikle ilik iklimi sever. G├╝l├╝n rengi ve kokusu cinslerine g├Âre ├žok de─či┼čir. Yeti┼čtirildi─či ortam─▒n ┼čartlar─▒, g├╝l├╝n rengini etkiler. G├╝l, killi topra─č─▒ seven, bol ─▒┼č─▒k isteyen bir ├ži├žektir. G├╝l├╝n ├ľzellikleri Nelerdir? Kokulu g├╝llerin ├ži├žeklerinin ta├ž yapraklar─▒nda u├žucu ya─člar, tanen, galik asit, anthosyanin ve baz─▒ di─čer maddeler bulunmaktad─▒r. Bu ya─č genellikle kozmetik ├╝r├╝nlerin…

devam─▒n─▒ oku ...