Kil Sabunu

kil_sabun

Kil Nedir? Kil; Kaolinin, yanında başka silikatlar ve demir oksidi bulunan halidir, yani bir sulu alüminyum silikattır. Kilden yapılan pişirilmiş eşyaya «seramik» denir. Dolayısıyla kil seramik endüstrisinin ilkel maddesidir. Saf kaolinden yapılan eşyaya «porselen» denildiğine göre porselen de seramik endüstrisinin kolu olur. İçinde bulunan bileşikler dolayısıyla kilin rengi, özelliği değişiktir. Suyla yoğurulunca bir hamur haline gelir, istenilen biçim verilebilir. Isı etkisiyle kuruyunca, pişince hacmi küçülür, gözenekli olur. Kil Çeşitleri Nelerdir? Yüzyıllardır tedavi amacıyla kullanılan Kil, cildin güzelleşmesine ve cilt problemlerine karşı en etkili olan bir doğal maddedir. Kilin içinde barındırdığı mineraller, cildimizdeki…

devamını oku ...

Deve sütü sabunu

Deve sütü sabunu

Deve sütünün ham olarak içilmesinin kalp ve karaciğer için fayda sağladığı tıbben de kanıtlanmıştır. Deve tüyünden çadır ipleri ve kışın giyilen kalın elbiseler yapılır. Hörgüçünün yağları eritilerek, her türlü yağ ihtiyacı karşılanır. Eti ve sütünden çok çeşitli geleneksel yemeklerde yararlanılır.

devamını oku ...

Pirinç Sütü Sabunu

pirinc_sabunu

Pirinç Sütü Sabunu Pirinç Buğdaygiller familyasından, 50-120 cm boyunda bir yıllık dikine yükselen ve kökten çatallaşarak küme oluşturan bir bitkidir. Yaprakları şerit şeklinde olup sivricedir. Pirinçin son yapraktan sonra uzun bir sap üzerinde 2-5 başak demetinden meydana gelir. Her başakçığında bir çiçek vardır. Tanesi (pirinç) burada meydana gelir. Çeltik en eski kültür bitkilerindendir. Gen merkezinin Güneydoğu Asya’da Hindistan ve Çin olduğu tahmin edilmektedir. Pirinç, dünya nüfusunun üçte ikisinin tükettiği vazgeçilmez bir gıda maddesidir. Sodyum ve yağ içermeyen pirinç, böbreklerinden, kalp yetersizliğinden ve ödemden rahatsızlık duyanlar için eşsiz bir gıdadır. Suda…

devamını oku ...

Isırgan Sabunu

isirgan_sabun

Isırgan (Urtica), Isırgangiller (Urticaceae) familyasının Urtica cinsinden Mayıs-Ağustos ayları arasında çiçek açan, bir yıllık veya çok yıllık bir evcikli otsu bitki türlerinin ortak adıdır. Isırgan bitkisinin geleneksel ve güncel kullanılışı; topraküstü kısımları (herba), taşıdığı flavonoit bileşikler, mineral maddeler ve lutein vb karotenoit bileşikler nedeniyle diüretik etkisi dolayısıyladır. Diüretik etkisi nedeniyle; zayıflama çaylarının, idrar yollarını yıkamaya ve romatizmal ödemlerin boşaltılmasına yönelik çayların ve bitkisel ilaçların bileşimine girmektedir. Koyu yeşil yaprakları tırtıklıdır. Yıl boyu yetişebilir ve Haziran ayından Eylül ayına kadar çiçek açar. Faydaları ise; * İdrar söktürücüdür * Yüksek miktarda demir…

devamını oku ...

Eşek Sütü Sabunu

eşek sütü sabunu

Eşek Sütü Sabunu Eşeklerin Bilimsel Sınıflandırılması Alem: Animalia (Hayvanlar) Şube: Chordata (Kordalılar) Sınıf: Mammalia (Memeliler) Takım: Perissodactyla Familya: Equidae Evcilleştirilmiş ve doğada pek çok göreve sahip olan eşekler, asırlardır insanlarla beraber yaşayan hayvanlardır. Çalışkanlıkları ve uysallıklarıyla anılan eşekler, insanlar tarafından çalıştırılan, beslenen ve binek olarak kullanılan hayvanlar arasındadır. Dayanıklı ve bir o kadar sabırlı bir hayvan olan eşek, çoğunlukla kırsal kesimlerde tarla ve taşıma işine yardımcı olması amacıyla satın alınmaktadır. Modern çağ ile beraber, teknolojik araçların çoğalması eşeklere olan ihtiyacı azaltsa da araçların ulaşamadığı dağlık alanlarda eşekler kullanılmaya devam etmektedir.…

devamını oku ...

Nergis Sabunu

nergis_sabunu

Nergis Ne Demektir? Nergisin Cilt Üzerindeki Etkileri Nelerdir? Nergis Çiçeğinin Hikayesi Nasıldır? Nergisin Kullanım Şekilleri Nasıldır? Nergis Yağı Nedir? Nergis Yağının Faydaları Nelerdir? Negis Yağı Nasıl Kullanılır? Nergis Sabununun Faydaları Nelerdir? Nergis Ne Demektir? Nergis (botanik) nergisgillerden, meyvesi bir kapsül biçiminde, hoş kokulu çiçekleri ayrı ya da bir kök sap üzerinde şemsiye durumunda, açılmadan önce bir kılıfla örtülü bulunan ve kimi türlerinde beyaz, kimi türlerinde sarı renkte olup lale gibi soğanla üretilen bir süs bitkisi, zerrin. (edebiyat) Divan edebiyatında güzelin gözü. Nergisi fettanın anlamı ise baştan çıkaran göz demektir. Çok…

devamını oku ...

Çay Ağacı Sabunu

cay-agaci-sabunu

Çay Ağacı Nasıl Bir Bitkidir? Çay Ağacı Yağı Sağlığa Faydaları Nelerdir? Çay Ağacı Yağının Cilde Faydaları Nelerdir? Çay Ağacı Yağı Tırnak Mantarı İçin Nasıl Kullanılır? Çay Ağacı Yağı Tırnak Mantarı İçin Nasıl Kullanılır? Çay Ağacı Yağı Sivilcelere Karşı Nasıl Kullanılır? Çay Ağacı Yağının Saça Faydaları Nelerdir? Çay Ağacı Yağı Nerede Satılır? Çay Ağacı Sabunu Nasıl Kullanılır? Çay Ağacı Sabununun Faydaları Nelerdir? Çay Ağacı Nasıl Bir Bitkidir? Bilimsel ismi Melaleuca alternifolia olan çay ağacı bitkisi, 1770 yılında ilk defa Kaptan James Cook tarafından keşfedilmiştir. O zamana kadar bu bitki. Avusturalya yerlileri…

devamını oku ...

Dove Sabun Çeşitleri

dove-sabun

Dove, piyasadaki diğer ürünlerden farklı, nemlendirici krem içeren, cildi kurutmayan özelliği ile tercih edilen bir sabun türüdür. Ben de evimde dove sabun çeşitlerinin hepsini kullanmış biri olarak dove sabun çeşitleri hakkında bilgi vermek isterim.Gerçekten normal sabunlar gibi kurutmuyor ve ayrıca el kremi kullanmamıza gerek kalmıyor. Dove sabunun farklı koku ve özelliklerden oluşan oldukça fazla çeşidi var. Şimdi bu çeşitleri açıklayalım. Dove Beauty Bar Ürünleri: Cream Bar Restore Sabun (Go Fresh); Dove sabunu; İncir kokusu ve portakal çiçeği kokusu içermektedir. Cilde tazelik verir. Dörtte bir nemlendirici kremden oluşmuştur. Hassas temizleyiciler ile…

devamını oku ...

Dalan Antik Sabun

dalan-antik-sabun

Dalan Antik Sabun, dalan firması tarafından üretilen %100 zeytin yağından oluşan el yapımı geleneksel bir sabundur. Dalan antik sabun ile deri altındaki ölü hücrelerden arınan cilt nefes almaya ve canlanmaya başlar. Dalan antik sabun ile yıkanan saçlar da saç köklerini güçlendirerek kepek oluşumunu engeller ve aynı zamanda saç dökülmesine de engel olur. Dalan antik sabun ile temizlenen cildin nem oranı daha yüksek olur. Dalan antik sabun ile cilt ölü hücrelerden arınırken aynı zamanda cilt beslenerek daha canlı ve parlak bir görünüme kavuşmasını sağlar. Yapılan Uluslararası Akredite Laboratuvarı çalışmalarında yapılan araştırmalara…

devamını oku ...

Karbon Sabunu

karbon-sabun

Bitkisel karbon cilt gözeneklerini açarak, siyah noktaları temizleyerek pürüzsüz ve duru bir cilt oluşmasını sağlar. Derinin üst tabakasında birikmiş kirleri ve ölü cilt hücrelerini arındırarak yeni hücrelerin oksijen alıp, beslenmesini sağladığı için ciltte canlanma ve parlama görülür, daha esnek ve gergin bir cilt tabakası oluşur. Ciltteki istenmeyen lekelerin rengini açma özelliği vardır. Özellikle ellerin daha genç görünmesine yardımcı olur. Aktif karbon ya da aktif kömür, bir süredir iyi nedenlerle gündemde. Şaşırtıcı bir şekilde, kullanım yeri ve zamanı I. Dünya Savaşı öncesine kadar uzanan aktif karbon, kimyasal zehirlenmelerde askerleri koruyan gaz…

devamını oku ...