Papatya Sabunu Faydaları

papatya sabunu, daisy soap

Papatya Sabununun Faydaları
Papatya nedir?
Özellikle sarı ve beyaz renkleriyle adından söz ettiren papatyalar, papatyagiller familyasında yer alan bir bitki türüdür. Papatya çeşitleri olan bir çiçektir. Bellis ve maticaria en çok bilinen papatya çeşitleri arasında yer alır. Papatyalar yapısal olarak incelendiğinde bu bitki türünün tanen ve glikozit açısından zengin olduğu görülmektedir. Bu özellikleri sayesinde de şifa kaynağı olarak sıklıkla tüketilir.

İşin mitolojik kısmına gelecek olursak, papatyaların 4000 yıldan beri yeryüzünde var olduğu düşünülüyor. Bir mite göre de bu güzel çiçeği gökyüzü tanrıçası Astraea‘nin yarattığı söylenir. Astraea, tanrılar diyarından gökyüzüne baktığı zaman hiç yıldız olmadığını görmüş ve ağlamaya başlamış.

Bazen saçların arasına sıkıştırılmış taç, bazen seviyor sevmiyor diye başlayan aşk falları, bazen de vazolarda yerini alan bir çiçek… Mayıs ve Ağustos aylarında yetişen papatya, yol kenarlarında, tarlalarda, parklarda, kısacası kendine hayat bulduğu her yerde yetişebilir. Kırların en yaramaz ve zarif çiçeği papatyaları daha yakından tanımak ister misiniz?

Bunu da oku :  Zeytinyağlı Sabunun Faydaları

Papatyalar; sarı ve beyaz renkli çiçekler olan bilinen ve en çok sevilen çiçeklerden birisidir. Papatya çeşitleri dünyanın her yerinde büyük ilgi görür. Papatya özellikleri sayesinde sadece duyguları ifade etmek adına kullanılmayıp ilaç sektöründe de yerini almış bir bitkidir. Yani papatya faydaları sayesinde birçok kişi şifa bulmaktadır.

Papatyanın faydaları
Papatya, güzel olduğu kadar faydalı da bir bitkidir. Çayı sıklıkla gevşemek için tercih edilir. Papatyanın bilinen faydaları şu şekilde sıralanabilir.
– Ateşi düşürür,
– Ağrıları keser,
– Spazm çözer,
– Terletir,
– Sinirleri yatıştırır,
– Bağırsak gazlarını giderir,
– Vücuda rahatlık verir,
– Boğaz bademcik ve diş etlerinin iltihaplarını giderir,
– Bel ve baş ağrılarını geçirir,
– Saçları sarartmak için kullanılır.
Not : Ancak papatya çayının ilaçlarla etkileşimi bulunmakta ve papatyaların bazı türleri ciddi zehirlenmelere yol açabilmektedir.

Papatya özlü sabun
Papatya çiçeklerinden elde edilen yağdan üretilen papatya sabunu düzenli kullanıldığında cildi güzelleştirir, cildin parlaklığını geri kazanmasına ve saçların güçlenmesine yardımcı olur.

Papatya sabununun içindeki hindistan cevizi yağı, sabuna doğal yoldan köpürtücü etki kazandırır. Zeytinyağı ve shea butter nemlendirici özellik katar, cilde bakım sağlar. Papatya bitkisi, sabuna ilave yumuşatıcı özellik katar. Saç için kullanılacaksa renk açıcı özelliği olduğu göz önünde bulundurulmalıdır.

Papatya çiçeklerinden elde edilen yağdan üretilen papatya sabunu düzenli kullanıldığında cildi güzelleştirir, cildin parlaklığını geri kazanmasına ve saçların güçlenmesine yardımcı olur.

Bunu da oku :  Ballı Sabun Tarifi

Papatya Sabunu İçindekiler:
* Sızma zeytinyağı içinde mayıs papatyası özü
* Hindistan cevizi yağı
* Kakao yağı
* Shea butter
* Sabunlaştırıcı
* Su
* Papatya kurusu
* Papatya uçucu yağı

Papatya Sabunu Başlıca Faydaları
* Papatya Sabunu göz kapağı iltihaplarına iyi gelir,
* Gözaltı torbalarında etkilidir,
* Cildin dinlenip, rahatlamasını sağlar,
* Selülit tedavisi için kullanılır,
* Egzamaya, kaşıntıya ve mantara iyi gelir,
* Saçlara dolgunluk ve parlaklık verir,
* Ciltte oluşan lekeler ve kararmalar için de faydalıdır.

Sabunlandıktan 2-3 dakika sonra durulanırsa vücuda mükemmel ferahlık verir. Sabunu yüz ve boyun bölgenize sürün. 25 saniye bekleyip ılık suyla durulayın ve havluyla kurulayın. Düzenli olarak kullandığınızda cildinizdeki değişime inanamayacaksınız. Cildiniz daha parlak ve bakımlı görünecektir.

Papatya Sabunu Yan etkileri
Bu sabunun herhangi bir yan etkisi yoktur. Fakat bitkisel olarak alerji sorunu olan insanlarda bu sabunlar son derece olumsuz durumlara neden olmaktadır. Bu nedenle bu sabunu kullanmadan önce bitkisel alerji durumlarının olup olmadığına dikkat etmeniz sağlığınız açısından son derece önemlidir.
kaynak: google

5/5 - (1 vote)
(Visited 541 times, 1 visits today)

Related posts

Leave a Comment